kolmapäev, 30. september 2015

Tellitud kondiitritoodete valmistamine 17.09

Meil on uus õpetaja ja uus aine. Õpetaja on tore ja aine on ka väga tore. Tegelikult on kõik õpetajad meil väga toredad.

Sellel tunnil valmistasime rummipalle ja sefiirikorve ainult selle erinevusega, et rummipallid olid siili kujuga ja sefiirikorvis roosid.
Sefiirikorve oleme juba varem teinud ja selle retsepti leiab SIIT
Küll aga pole me koolis rummipalle teinud seega selle retsepti panen kirja küll. Pildid ka.


Rummikook

Kook koosneb biskviidipurust, rummi-kakao-võikreemist, mis on omavahel vormitud pallikeseks. Meie puhul siis siiliks. Ning kaetud biskviidipuruga.

Ained antud kilogrammides
Ained 100le tükile

Ained:

Biskviit:

Nisujahu   1,00
Suhkur      0,93
Muna         42tk

Immutus:

Suhkur    1,0
Vesi         0,7

Võikreem:

"Creme"              1,30
Kondespiim
suhkruga             0,50
Tuhksuhkur         0,95
Rummiessents     0,06
Kakao                  0,25


Valmistamine:

Valmista biskviittaigen soojal või külmal menetlusel. Vormi vormidesse ning küpseta 220-230 kraadi juures 10-15 minutit.
Keeda suhkrust ja veest siirup. Jahuta 20 kraadini.
"Creme vahusta kohevaks, valkjaks massiks, lisa kondenspiim ja sõelutud tuhksuhkur. Maitsesta rummiessentsiga ja kakaoga.
Siilide puhul veereta siilid. Määri veidi peale võikreemi, tupsuta üle biskviidi puruga. Ninaks ja silmadeks sulata shokolaadi klasuur ja pritsi täpid.


Meie otsustasime oma siilide okkad kujutada biskviidi puruga. Variant on ka shokolaadipuru või mõne muu ideega teha siilile okkad.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar