Küpsetatud kohupiimatort
Tort on valmistatud pärmi-muretaignast, millele on peal on küpsetatud kohupiimamass. Viimistletud valge glasuuri ja röstitud pähklitega.
Kogus kahele kilole
Kogused antud kilogrammides
Pärmitaigen:
Nisujahu 0,011
Suhkur 0,0018
Margariin 0,0016
Muna 0,02tk
Sool 0,00012
Pärm 0,0005
Vesi 0,004
Suhkur 0,0018
Margariin 0,0016
Muna 0,02tk
Sool 0,00012
Pärm 0,0005
Vesi 0,004
Muretaigen:
Nisujahu 0,11
Suhkur 0,044
Margariin 0,064
Muna 0,3tk
Sool 0,0006
Küpsetuspulber 0,002
Suhkur 0,044
Margariin 0,064
Muna 0,3tk
Sool 0,0006
Küpsetuspulber 0,002
Kohupiimatäidis:
Kohupiim 0,88
Margariin 0,22
Suhkur 0,282
Rosin 0,11
Muna 7tk
Nisujahu 0,12
Aroompasta 0,006
Margariin 0,22
Suhkur 0,282
Rosin 0,11
Muna 7tk
Nisujahu 0,12
Aroompasta 0,006
Glasuur:
Tuhksuhkur 0,2
Vesi 0,04
Pähklid 0,09
Vesi 0,04
Pähklid 0,09
Valmistamine:
Pärmitaigna jaoks sega toorained ühtlaseks massiks. Lase käärida.
Muretaigna jaoks sega suhkur, margariin, muna ja sool ühtlaseks taignaks. Lisa jahu koos küpsetuspulbriga. Sega ühtlaseks massiks aga mitte liiga kaua. Jahuta külmkapis. Kerkinud pärmitaigen ja jahtunud muretaigen segatakse ühtlaseks taignaks. Rulli taigen vormidesse ning küpseta 20 minutit 200-230 kraadises ahjus.
Valmista kohupiimatäidis. Selleks sega kohupiim, sulatatud margariin, pestud rosinad, aroompasta ning muna. Lisa nisujahu ning sega ühtlaseks massiks. Vahusta munavalge, lisa osade kaupa suhkur ja vahusta tugevaks vahuks. Vahustatud munavalge segatakse õrnalt kohupiimamassiga. Kohupiimamass valatakse poolküpsetele põhjadele. Küpseta ahjus 60-90 minutit 190-220 kraadi juures.
Valmista tuhksuhkrust ja vees pumat. Kaunista jahtunud koogid sellega ning peale raputa pähklipuru.
Muretaigna jaoks sega suhkur, margariin, muna ja sool ühtlaseks taignaks. Lisa jahu koos küpsetuspulbriga. Sega ühtlaseks massiks aga mitte liiga kaua. Jahuta külmkapis. Kerkinud pärmitaigen ja jahtunud muretaigen segatakse ühtlaseks taignaks. Rulli taigen vormidesse ning küpseta 20 minutit 200-230 kraadises ahjus.
Valmista kohupiimatäidis. Selleks sega kohupiim, sulatatud margariin, pestud rosinad, aroompasta ning muna. Lisa nisujahu ning sega ühtlaseks massiks. Vahusta munavalge, lisa osade kaupa suhkur ja vahusta tugevaks vahuks. Vahustatud munavalge segatakse õrnalt kohupiimamassiga. Kohupiimamass valatakse poolküpsetele põhjadele. Küpseta ahjus 60-90 minutit 190-220 kraadi juures.
Valmista tuhksuhkrust ja vees pumat. Kaunista jahtunud koogid sellega ning peale raputa pähklipuru.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar