esmaspäev, 2. mai 2016

Kolmapäev 27.04 ja Tellitud kondiitritoodete valmistamine

Täna tegime tunnis nö. proovieksamit. Seekord valmistasin mina Moorapäid ja küpsist keeleke. Suures õhinas läks meelest pilte teha niiet pilte on vaid kaks ja needki klassiõe töödest. Aga eks nad minul õnnestusid ka umbes samamoodi. Moorapeade kaunistus oli ainult natuke teine. Kolm pisikest lilleõit.
Töödega sain sujuvalt valmis. Võimalikust neljast tunnist kulus mul aega kolm ja pool. Sain hakkama küll. Mu moorapead vajusid küll veidi lössi ja küpsiste pritsimine oli natuke kehva poolne aga siiski lõpuks oli kõik ok.

Moorapea toorjuustukreemiga

Selle retsepti leiab SIIT






Küpsis keeleke

Või-biskviidi taignast valmistuatud küpsised, mis on keelekese kujulised.

Toorained antud kilogrammides
Koostis ühele kilole

Taigen:
Nisujahu     0,485
Suhkur        0,310
Muna          7tk
Margariin    0,320

Valmistamine:
Vahusta margariin suhkruga. Lisa järk-järgult muna. Vahustunud massile lisa juurde eelnevalt sõelutud jahu ning sega ühtlaseks massiks. 
Vormi pritskoti abil sileda, ümara tüllega, mille läbimõõt on 10mm, pikliku kujuga küpsised küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Küpseta kohe 198-200 kraadi juures 5-8 minutit.




Tellitud kondiitritoodete valmistamine

Valmistasime südamekujulised trühvlikoogid. Neid oli väga mõnus teha. Lõpuks peale kaunistamist panime tähele et väga kodumaised tulid. Sini-must-valged. Aga väga ilusad. Mina tegin trühvlikooki päris esimest korda. 



Trühvlikoogid

Koogid koosnevad kahest immutatud biskviidikihist, mis on ühendatud šarloti kreemiga. Kookide pealispind on kaetud sama kreemiga ning puistatud üle trühvlipuruga. 

Ained antud kilogrammides
Ained 100le tükile

Biskviit: 
Nisujahu       1,15
Suhkur          1,14
Muna            50tk
Tärklis          0,25

Immutus:
Suhkur      1,3
Vesi           1,5
Brändi       0,09

Šarlottkreem:
Creme       1,5
Vanilliin    0,002
Brändi       0,04
Kakao        0,15

Šarlottsiirup:
Piim       0,86
Suhkur   1,29
Muna     4tk

Trühvlipuru:
Creme       0,04
Vanilliin    0,005
Kakao        0,2
Suhkur      0,22
Vesi          0,24

Valmistamine:
Valmista biskviittaigen klassikalisel moel. Laota küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile taigen ning küpseta ahjus 8-10 minutit 200-220 kraadi juures. 
Keeda suhkrus ja veest siirup. Maitsesta brändiga.
Šarlottkreemi valmistamiseks vahusta creme valkjaks, kohevaks massiks. Lisa šarlottsiirup samal ajal vahustades. Kõige lõpuks lisa kakao ja brändi. 
Šarlottsiirrupi valmistamiseks keeda piimast ja 2/3 suhkrust siirup. 1/3 suhkrust ja muna vahustata ning lisa siirupile ja keeda ning lase siis jahtuda. 
Trühvlipuru valmistamiseks keeda veest ja suhkrust pumatisiirup 117 kraadi. Jahuta see 40 kraadini. Vahusta koos Cremega ning siis lisa kakao ja vanilliin. Saadud mass sõelu läbi sõela peeneks puruks. 
Jahutunud biskviidist lõika vormiga välja südamed. Kata šarlottkreemiga ning aseta teine biskviit peale. Kata uuesti kook šarlottkreemiga ning seejärel pane peale trühvlipuru. Kaunista vastavalt soovile. 






Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar