laupäev, 7. mai 2016

Teisipäev 03.05

Täna proovisin järgmist kahte eksamitoodet teha. Tegelikult täiesti esimest korda mõlemaid. Küpsis Narva ja Kohupiimatasku. Esimese korra kohta olid täitsa normaalsed. Vähemalt ise arvan. Kohupiimataskute pritsimine küll vajab harjutamist. Enne eksamit siis läheb taskutamiseks. Ma küll ei tea kes need taskud kõik ära sööb.

Küpsiste prits jäi üsna ühtlane, vähemalt omast arust. Nende küpsistega on see jama, et ei saa aru ahjus kui need valmis on. Et ei jääks toores ja ära ei kõrbeks. Hoidsime ahjus lõpuks vajaliku 6-8 minuti asemel umbes 15-20 minutit. Ära ei kõrbenud ja kuivaks ei jäänud.

Küpsis Narva

Või-biskviittaignast küpsised, spiraalse õie kujulised. Umbes 3cm läbimõõduga.

Kogus ühele kilole
Kogused antud kilogrammides

Taigen:
Nisujahu      0,510
Suhkur         0,280
Muna           4tk
Margariin     0,360
Kakao          0,040
Vesi             0,082

Valmistamine:
Vahusta suhkur ja margariin kohevaks valkjaks vahuks. Lisa vahustamist katkestamata järk-järgult muna ning kõige lõpuks vesi. Vahustatud massile sega kergelt juurde sõelutud jahu-kakaosegu ning sega ühtlase taigna moodustumiseni.
Vormi pritskoti ja sakilise tülle number 10 abil küpsetuspaberiga kaetud plaadile spiraalsed õiekujulised 3cm läbimõõduga küpsised. Küpseta kohe 6-8 minutit 198-200kraadises ahjus.




Kohupiimatasku

Keedutaignast koogid, mis on ümmarguse kuju, helepruuni värvusega, täidetud kohupiimatäidisega ning pealispind kaetud tuhksuhkruga. Ühe tüki kaal 55g.

Kogus 20le tükile
Kogused antud kilogrammides

Keedutaigen:
Nisujahu         0,200
Margariin        0,100
Muna               5tk
Sool                0,003
Vesi                0,200

Kohupiimatäidis:
Kohupiim        0,400
Tuhksuhkur     0,200
Taimne
vahukoor         0,400

Viimistlus:
Tuhksuhkur    0,030

Valmistamine:
Pane keedunõusse vesi, sool ja margariin ning kuumuta keemiseni. Lisa kohe nisujahu ja kuumuta segu veel 5 minutit koguaeg segu kloppides, kuni lööb keedunõu servadest ja põhjast lahti. Jahuta mass 60-70 kraadini ning lisa järk-ärgult muna, jätka segamist kuni moodustub ühtlane taigen. Lusikaga üles tõstes kaardub tipp alla rulli tagasi. Pritsi taigen pritskotiga küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Küpseta 180-190 kraadises ahjus umbes 35 minutit.
Kohupiimatäidise jaoks vahusta taimne vahukoor koos tuhksuhkruga. Pehmende kohupiim. Sega vahukoorekreem ja kohupiim kokku. Lõika jahtunud kookidelt katus maha ja täida koogid kohupiimatäidisega. Pane katus peale tagasi ning raputa üle tuhksuhkruga.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar