reede, 1. aprill 2016

Kolmapäev 20.01



Sefiirikorv keedisega

Liivataignast väikesed korvikesed mille põhas on keedis ning keedise peal munavalgekreem.

Kogused 100le tükile
Kogused kilogrammides.

Liivataigen:
Nisujahu          1,200
Suhkur             0,450
Muna               2 tk
Küpsetuspulb.  0,005
Margariin        0,700

Täidis:
Keedis     1,400

Munavalgekeedukreem:
Munavalge   0,633
Sidrunhape   0,014
Suhkur         1,850
Vesi              0,800

Valmistamine:
Liivataigna jaoks sega rasvaine ja suhkur. Lisa munad ning vesi. Lõpuks jahuga segatud küpsetuspulber. Õlita vormid ning suru taignatükid vormidesse. Tee kahvliga põhjadesse augud.
Valmis ja jahtunud korvide põhja jaga ära keedis.
Valmista sefiir. Vahusta munavalge tugevaks vahuks ning lisa sidrunhape. Suhkrust ja veest keeda siirup temperatuurini 118-120 kraadi. Vahustamist jätkates lisa siirup peene joana. Vahusta kuni katel ei ole enam kuum/soe. Täida korvikesed kreemiga pritsimise teel. 

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar