reede, 1. aprill 2016

Teisipäev 23.02

Trühvlid likööri ja kirsitükkidega

Meil ainuke asi mis ei õnnestunud oli šokolaadi tempereerimine. Trühvlitele jäid peale heledad triibud nagu pildilt näha. Päris suurt vaeva nägime ka kirsside valmistamisega. Tulemus oli maitsev.


Liköörimaitselised tumeda šokolaadi ja kirsitükkidega trühvlid mille pealispind on kaetud tumeda šokolaadiga ning kaunistatud triipudega.

Ühe tüki mass 20g
Retsept 50le tükile
Ained antud kilogrammides

Trühvlimass:
Tume kuvertüür
šokolaad                 0,600
Vahukoor                0,150
Liköör                     0,110
Kuivatatud kirsid    0,230

Vormimine ja kaunistamine:
Tume kuvertüür
                  šokolaad                0,400
                  Toiduõli                0,050
                  Valge glasuur        0,050


Valmistamine:
Ganache valmistamine. Kuumuta vahukoor keemiseni ja eemalda pliidilt. Lisa tume šokolaad. Sega sulamiseni. Ganachele lisa liköör ning tükeldatud kuivatatud kirsid. Kirsid olgu võimalikult pisikesed. Aseta mass sügavkülmaks kuid ära lase läbi külmuda.
Jahtunud massist kaalu 18g tükid. Veereta pallikujuliseks. Sulata tume šokolaad, sega hulka toiduõli. Kasta trühvlid ükshaaval šokolaadi sisse. Lase hanguda. Kaunista valge glasuuri triipudega.

Võimalik ka valmis massist veeretada koheselt kuulid ja seejärel need külma asetada ja siis külmana kasta šokolaadi sisse. Šokolaad taheneb ümber palli kiiremini.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar