reede, 1. aprill 2016

Kolmapäev 30.03

Napolenikook ja küpsised Royal Icinguga

Napoleonikook koosneb õhukestest kiirlehtteigna kihtides, mis on kokku pandud pohlamoosi ja keedukreemiga. Pealispind kaetud lehttaigna puruga. 

Retsept neljle kilogrammile. 
Kogused kilogrammides.

Kiirlehttaigen:

Nisujahu     0,9
Margariin    0,54
Muna          3,6tk
Vesi             0,228
Sool             0,0088
Äädikas       0,0088

Täidis:
Pohlamoos    0,72

Keedukreem:
Nisujahu     0,360
Suhkur        0,360
Muna           9,6tk
Margariin     0,360
                                                                                    Piim              2,4
                                                                                    Vanilliin       0,012

Valmistamine:
Sega kõik kiirlehttaigna ained tugevaks taignaks. Rulli õhutesteks tagnalehtedeks, 2-3mm. Kihte peaks tulema 8. Küpseta kihid 15-25 minutit 190-210 kraadises ahjus.
Keedukreemi valmistamiseks kuumuta piim koos margariiniga keemiseni. Vahusta suhkur ja muna. Lisa vahule jahu ja vanilliin segades, et ei tekiks jahu klimpe. Pidevalt segades lisa segatud mass kuumale piimale ning kuumuta segades paksenemine aga ära lase keema. 
Jahtunud taignalehtedest üks purusta peeneks. Ülejäänutest pane kook kokku. Iga kihi vahele aseta keedukreemi v.a kahe kihi vahele. Sinna pane pohlamoos. Kõige pealmise kihi peale aseta veel kreem ning siis puru. Kaunista kaunistustega. 



Küpsised

Valmistasime küpsised ning seejärel saime proovida royal icingu tehnikat. Mina olen enda omade üle väga uhke. Mina kasutasin maalimis tehikat ja natuke proovisin pitsi ka teha. Esimese korra kohta päris hea ju. 



Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar