Napolenikook ja küpsised Royal Icinguga
Napoleonikook koosneb õhukestest kiirlehtteigna kihtides, mis on kokku pandud pohlamoosi ja keedukreemiga. Pealispind kaetud lehttaigna puruga.
Retsept neljle kilogrammile.
Kogused kilogrammides.
Kiirlehttaigen:
Vesi 0,228
Sool 0,0088
Äädikas 0,0088
Täidis:
Pohlamoos 0,72
Keedukreem:
Nisujahu 0,360
Suhkur 0,360
Muna 9,6tk
Margariin 0,360
Piim 2,4
Vanilliin 0,012
Valmistamine:
Sega kõik kiirlehttaigna ained tugevaks taignaks. Rulli õhutesteks tagnalehtedeks, 2-3mm. Kihte peaks tulema 8. Küpseta kihid 15-25 minutit 190-210 kraadises ahjus.
Keedukreemi valmistamiseks kuumuta piim koos margariiniga keemiseni. Vahusta suhkur ja muna. Lisa vahule jahu ja vanilliin segades, et ei tekiks jahu klimpe. Pidevalt segades lisa segatud mass kuumale piimale ning kuumuta segades paksenemine aga ära lase keema.
Jahtunud taignalehtedest üks purusta peeneks. Ülejäänutest pane kook kokku. Iga kihi vahele aseta keedukreemi v.a kahe kihi vahele. Sinna pane pohlamoos. Kõige pealmise kihi peale aseta veel kreem ning siis puru. Kaunista kaunistustega.
Küpsised
Valmistasime küpsised ning seejärel saime proovida royal icingu tehnikat. Mina olen enda omade üle väga uhke. Mina kasutasin maalimis tehikat ja natuke proovisin pitsi ka teha. Esimese korra kohta päris hea ju.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar