neljapäev, 18. detsember 2014

Neljapäev 20.11



Sai siis tehtud lehttaigent. Täpsemalt lehe-keelekesi. Täitsa keelte moodi nägid välja. Taigen iseenesest tuli välja. Kihistamine ja nii. Aga ahjus siis osad keeled kerkisid veidikene viltu. Üks ots jäi kinni ja teine kerkis ilusti lahti. Aga enamus siiski õnnestusid ilusti.
Usun, et need, mis kinni jäid, said käsitlemise käigus veidikene muljuda.Aga pealt jäid ilusad kuldpruunid ja väga maitsvad. Esimese lehttaigna kohta väga hea :)

Kihilised, krõbedad, kuldpruuni värvusega, ristkülikukujulised tooted. Pealispinnal suhkru puiste.


Lehe-keelekesed

Kogused on antud 100le tükile
Ühe tüki mass 50g


Ained

Taigen:
Nisujahu         3,000
Sool                0,050
Sidrunhape     0,005
Külm vesi      1,500
Muna             6tk/0,288


Vormimine ja viimistlus:
Nisujahu       0,300
Kihistus
margariin      1,8
Suhkur
puisteks        0,600


Valmistamine:


Siin on hästi näha, kuidas on toode ahjus veidikene viltu kerkinud.
Kaalu toorained ja sõelu jahu. Lahusta külmas vees sool ja sidrunhape. Sega kõik toorained ühtlaseks taignaks.
Kihista 3x3'ks (kokku 3 kihistamist). Iga rullimise järel lase taignal seista külmkapis 15-20 minutit. Kihistatud taigen rulli lahti 5mm paksuseks ja kata suhkru puistega. Lõika ristkülikukujulised tükid mõõtudega 5,5cmx15cm. Küpseta 15-20 minutit 200 kraadises ahjus.






   










Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar