neljapäev, 18. detsember 2014

Kolmapäev 17.12

   


Kuna sel päeval meil praktikat üldse ei olnud siis pole sellest ka täna midagi kirjutada. Küll aga tuli mul meelde mida tegime ühel praktika korral. Kirjutan siis täna sellest.
Nimelt katsetasime me lisaks tavapärastele pirukatele kaunistustaigna ja soolataigna tegemist ja ka sellega kaunistamist. Mõlemad taignad on mõeldud kaunistuste tegemiseks. Neid on lihtne kokku segada, töödelda ja pärast kuivamist jäävad ilusad dekoratsioonid. Ka võib nendest teha näiteks ehteid.

Valmistamine on lihtne. Kõik ained tuleb omavahel segada. Kaunistustaigen aga ka küpsetada 160kraadises ahjus veidikest aega, et see muutuks kõvaks.

Ained

Kaunistustaigen:
Nisujahu      0,5 kg
Rukkijahu    0,4 kg
Tärklis         0,1 kg
Sool             0,02 kg
Suhkur         0,05 kg
Margariin    0,1 kg
Vesi             0,4 kg

Soolataigen:
Nisujahu          0,4 kg
Peenike sool    0,8 kg
Vesi                 0,25 kg


Kaunistustaigen jääb kergelt hallikas pruun ja soolataigen valge. Meie ülesandeks oli teha leivapäts ja sellele roosid ja teravilja pead. Sellel pildil on viie eri õpilase pätsikesed, minu oma all paremal. :)






Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar