neljapäev, 18. detsember 2014

Teisipäev 16.12

Seekord tegime lihapirukaid. Ilusad kuldpruunid ja väga maitsvad. Nagu ikka. :) Lihasegu piruka sisse oli juba valmis tehtud. Meie teha jäi ainult tainas ja lihapallikesed sisse panna. Tegu oli kihistatud pärmitaignaga. Aga kuna hommikune praktika läks veidikene kiireks siis seekord jäi meile vaid üks kihistuskord. Aga see ei mõjutanudki kuigi palju. Kihte oli ainult vähem.

Kuna mul ei olnud meeles ei pildistada ega ka täpset retsepti võtta koolist kaasa, siis on mul ainult kaalutud kogused ja tööjuhend tuleb peast. Seega ei garanteeri, et retsept täielikult täpne on. Kogused ja ained küll jah aga just see valmistamise pool :) Ja pilti mul ka ei ole, jäi seegi tegemata suure kiiruga. Seega üsna ebatäpne postitus seekord. 


Lihapirukad

Ained on 20le tükile ja ained antud kilogrammides.
Umbes 60g tükk.

Ained

Taigen:
Nisujahu     0,76
Pärm           0,016
Suhkur        0,06
Margariin    0,05
Muna          0,8tk
Sool            0,006
Vesi            0,34


Vormimine:
Lihatäidis     0,600  (25-30g)
Kihistus-
margariin     0,100

Valmistamine:

Kaalu kõik toorained. Lahusta pärm vees ja sega kõik ained omavahel ühtlaseks taignaks. Kihista tainas 3x3ks. (Meie kihistasime ühe korra ehk 3ks.) Rulli tainas ja lõika tükid 10x10cm. Kaalu lihatäidis 25-30g pallideks. Aseta taignatükile lihatäidis ja vormi kokku. Lase veel toodetel kerkida, määri munamäärega ja seejärel küpseta 200 kraadises ahjus umbes 15 minutit.





Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar