Tartu Keedise Sai
Kihiline väikesai, raamatukujuline, täidiseks keedis.
Kogus 100tk
Ühe tüki mass 60g
Kogused antud kilogrammides
Ained:
Taigen:
Nisujahu 3,7
Pärm 0,15
Suhkur 0,36
Margariin 0,5
Muna 0,4/8tk
Sool 0,05
Balt-F 0,04
Vesi 1,5
Vormimine:
Margariin 0,5
Nisujahu 0,3
Keedis 1,7
Valmistamine:
Sega kõik toorained ühtlaseks taignaks ja lase käärida.
Rulli taigen 1,5 cm paksuselt nelinurkseks. 2/3 taignast kata margariiniga ja pane kolmeks kokku. Rulli ja pane kokku veel üks kord. Seejärel aseta jahedasse 20-25 minutiks.
Nüüd rulli taigen 1cm paksuseks. Lõika ruudukujulised taignatükid, massiga 64-66g. Taigantüki keskele pane 15g keedist ja pane taignatükk kokku. Serva tee lõiked. Lase kerkida 45-50 minutit. Enne ahju panekut viimistle saiad munamäärdega. Küpseta 195-205 kraadises ahjus 10-12 minutit. Pärast jahtumist puista veel peale tuhksuhkur.
Jäin sellel korral rahule oma toodete välimusega. Harjutama peab veel ainult saia kokku keeramist kui keedis vahel. Keedis kipub välja tulema, mida juhtuda ei tohi. Maitse oli ka väga hea.
Lisaks tegime valmis juuretise neljapäevaseks leiva tunniks. Alg juuretis kui seda nii võib nimetada oli õpetaja poolt hangitud valmis poest. Sellele lisasime rukkijahu ja vett ning segasime. Jätsime seisma ja laseme neljapäevani seista, et seda siis kasutada. Mass lõhnas hapukalt ja nägi omapärane välja.
Rulli taigen 1,5 cm paksuselt nelinurkseks. 2/3 taignast kata margariiniga ja pane kolmeks kokku. Rulli ja pane kokku veel üks kord. Seejärel aseta jahedasse 20-25 minutiks.
Nüüd rulli taigen 1cm paksuseks. Lõika ruudukujulised taignatükid, massiga 64-66g. Taigantüki keskele pane 15g keedist ja pane taignatükk kokku. Serva tee lõiked. Lase kerkida 45-50 minutit. Enne ahju panekut viimistle saiad munamäärdega. Küpseta 195-205 kraadises ahjus 10-12 minutit. Pärast jahtumist puista veel peale tuhksuhkur.
Jäin sellel korral rahule oma toodete välimusega. Harjutama peab veel ainult saia kokku keeramist kui keedis vahel. Keedis kipub välja tulema, mida juhtuda ei tohi. Maitse oli ka väga hea.
Lisaks tegime valmis juuretise neljapäevaseks leiva tunniks. Alg juuretis kui seda nii võib nimetada oli õpetaja poolt hangitud valmis poest. Sellele lisasime rukkijahu ja vett ning segasime. Jätsime seisma ja laseme neljapäevani seista, et seda siis kasutada. Mass lõhnas hapukalt ja nägi omapärane välja.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar