Lihapirukad täidisega
Ained on antud kilogrammides.
Retsept on 100le tükile.
Ühe tüki mass 70g.
Piklikud või poolkuu kujuga pirukad. Värvuselt kuldkollased või helepruunid, lihatäidisega.
Ained:
Taigen:
Nisujahu 3,8
Pärm 0,08
Suhkur 0,3
Margariin 0,25
Muna 0,2/4tk
Sool 0,03
Vesi 1,7
Täidis:
Hakklihatäidis 3,0
Vormimine ja viimistlemine:
Nisujahu 0,3
Margariin 0,5
muna 3tk
Valmistamine:
Toorained segatakse omavahel. Lastakse taignal käärida. Käärinud taigen kihistatakse 1x3'ks margariiniga, seejärel veel 1x3. Taigen rullitakse 0,6 mm paksuselt lahti ja tükeldatakse 60g tükid. Täidist 25-30g. Vormitakse vastava kujuga toode. Asetatakse küpsetusplaadile kerkima. Kerkimisaeg 20-40 min. Enne ahju asetamist viimistletakse munamäärdega. Küpsetatakse 195-200 kraadises ahjus 10-15 min.
Ja valmis nad said. Ilusad kuldpruunid, krõbeda koorikuga, seest pehmed ja väga maitsvad. Kuna olime ka varem lihapirukaid teinud, tulid seekord hästi välja. Alguses oli endal raskusi küll vormimise meeldetuletamisega aga küsisin nõu ja tuli meelde kuidas saiake kokku voltida.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar