esmaspäev, 9. märts 2015

Kolmapäev 11.02

Küpsis Tartu & Sefiirikorvikesed


Terve päev möödus järjekordselt praktikaklassis. Hommikul valmisid küpsised ja päeva lõpuks lõbusad erinevad sefiirikorvid. Küpsised nagu küpsised ikka, ahvatlevad ja maitsvad. Sefiirikorve erinevalt teistest õpilastest tegin mina esmiest korda. Õigemini sefiiri ennast. Korve olen aga teinud küll. Meil valmisid tibu, roosi ja lumemehe kujulised sefiirikorvid.


Küpsis Tartu

Kogused on 10le kilole. 
Ained antud kilogrammides

Küpsised on ristkülikukujulised mõõtmetega 2x4 cm. Pealt kaetud suhkru puistega.

Ained:

Taigen:

Nisujahu    6,40
Suhkur       2,80
Presspärm  0,09
Margariin   3,0
Vesi           1,20
Sool           0,02
Muna         2tk

Viimistlus:

Suhkur      0,30


Valmistamine:

Lahusta presspärm vees. Sega eraldi kokku margariin, suhkur ja sool. Lisa segule pärmilahus. Lisa nüüd sõelutud jahu ning sega ühtlane taigen. Rulli taigen 5mm paksuseks taigna plaadiks ja kata mustriga. Tõmba üle veega ja kata suhkruga. Lõika lahti sakilise ketas-noaga küpsisteks. Küpseta 8-12 minutit 210-230 kraadises ahjus. 




Sefiirikorvid keedisega

Ained on antud 100le tükile
Ained kilogrammides

Liivataignast korvikesed, mille põhjas on keedis ja keedise peal on šefiirkreem.

Ained: 

Korvide taigen:

Nisujahu   1,200
Suhkur      0,450
Muna        2tk
Küpsetus   0,005
pulber
Margariin  0,700

Vormimine:

Nisujahu   0,150
Toiduõli    0,050

Täidis:

Keedis   1,400

Sefiir:

Pastöriseeritud     0,633
munavalgemass  
Sirdunhape           0,014
Suhkur                 1,850
Vesi                     0,800

Valmistamine:

Korvikeste jaoks segatakse vahustusmasinas rasvaine ja suhkur. Lisatakse munad ning vesi. Lõpuks jahuga segatud küpsetuspulber. Korvikeste vormimine. Taigen rullitakse 7-8mm paksuseks. Peale asetatakse õlitatud vormid ja pressitakse taigen vormi. Võib kaaluda ka taigna võrdseteks osadeks ja vormida korvikesed. Küpsetatakse 10-15 minutit 200-210 kraadises ahjus.
Keedis asetatakse jahtunud korvikese põhja näiteks pritskotiga.
Sefiiri jaoks vahustatakse munavalge tugevaks vahuks, lisatakse sidrunhape. Suhkrust ja veest keedetakse siirup (118-120 kraadini). Korvikesed täidetakse kreemiga pritsimise teel.

Lumememmele müts ja luud ning roosile lehed valmistasime sulatatud shokolaadist pritsides küpsetuspaberile vastavad kujud. 




Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar