Leivategu vol 1
Selle päeva ülesandeks oli valmistada vormileivad kuid seda küpsetuspulbriga. Juuretisega postitus tuleb hiljem.
Mina ei olnud isiklikult tulemusega rahul. Õigemini maitsega. Samas võibolla maitse asi ja maitse on poe leibadega rikutud. Plus see oli minu esimene leivategu üleüldse. Ma polnud teinud ei küpsetuspulbri ega pärmiga. Aga retsept on ikkagi siin. Õigemini retseptid. Üks on retsept Porgandi ja linaseemnetega rukkileivale ja teine Koorikleibadele.
Porgandi ja linaseemnetega rukkileib
Ained:
Taigen;
Rukkijahu 1000g
Linaseemned 50g/1dl
Porgand 100g/2dl
Keefir 1000g
või hapupiim
Tume siirup 100-200g
Sool 18g
Küpsetuspulber 2tl
Söögisooda 3tl
Viimistluseks päevalilleseemneid
Valmistamine:
Sega keefir siirupiga. Sega kuivained. Riivi porgand, lisa taignale. Sega kogu taigen ühtlaseks. Õlita keksivormid ja jaga tainas vormidesse. Küpseta 150 kraadi juures 1-1,5 h. Kontrolli tikuga.
Koorikleivad
Ained:
Taigen:
Veski-Matti
rukkijahusegu
Pärm
Vesi
Riivitud muskaat
Sool
Viimistluseks päevalilleseemneid
Valmistamine:
Sega jahu ja köömned. Lahusta pärm väheses vees. Sega taigen (taigen ei tohi olla tihke, siis jäävad leivad puised). Käärita soojas 1 tund.
Vormi nii:
Aseta tainas lauale ja sõtku kergelt läbi. Jaga 15-25ks tükiks. Veereta pallikesed ja vajuta lepikuks. Aseta plaadile, torka kahvliga augud.
Lase kerkida 30 minutit ning küpseta seejärel 15-20 minutit 225 kraadises ahjus.
Nagu pildilt näha, soovis meie rühm teha südame kujulised leivakesed.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar