esmaspäev, 9. märts 2015

Neljapäev 05.02

Leivategu vol 1

Selle päeva ülesandeks oli valmistada vormileivad kuid seda küpsetuspulbriga. Juuretisega postitus tuleb hiljem.

Mina ei olnud isiklikult tulemusega rahul. Õigemini maitsega. Samas võibolla maitse asi ja maitse on poe leibadega rikutud. Plus see oli minu esimene leivategu üleüldse. Ma polnud teinud ei küpsetuspulbri ega pärmiga. Aga retsept on ikkagi siin. Õigemini retseptid. Üks on retsept Porgandi ja linaseemnetega rukkileivale ja teine Koorikleibadele.

Porgandi ja linaseemnetega rukkileib

Ained:

Taigen;

Rukkijahu            1000g
Linaseemned        50g/1dl
Porgand                100g/2dl
Keefir                   1000g
või hapupiim
Tume siirup          100-200g
Sool                      18g
Küpsetuspulber     2tl
Söögisooda           3tl

Viimistluseks päevalilleseemneid

Valmistamine:

Sega keefir siirupiga. Sega kuivained. Riivi porgand, lisa taignale. Sega kogu taigen ühtlaseks. Õlita keksivormid ja jaga tainas vormidesse. Küpseta 150 kraadi juures 1-1,5 h. Kontrolli tikuga.




Koorikleivad

Ained:

Taigen:

Veski-Matti
rukkijahusegu
Pärm
Vesi
Riivitud muskaat
Sool

Viimistluseks päevalilleseemneid


Valmistamine:

Sega jahu ja köömned. Lahusta pärm väheses vees. Sega taigen (taigen ei tohi olla tihke, siis jäävad leivad puised). Käärita soojas 1 tund. 
Vormi nii: 
Aseta tainas lauale ja sõtku kergelt läbi. Jaga 15-25ks tükiks. Veereta pallikesed ja vajuta lepikuks. Aseta plaadile, torka kahvliga augud.
Lase kerkida 30 minutit ning küpseta seejärel 15-20 minutit 225 kraadises ahjus. 

Nagu pildilt näha, soovis meie rühm teha südame kujulised leivakesed. 


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar