Porgandikook toorjuustukattega
oli teemaks, meil. Kõik tuli ilusti välja, tainas oli küll üllatavalt vedel aga küpses ilusti. Kuna ma läksin veidi enne tunni lõppu ära, ei saanud ma maitsta ega kaunistada koogikesi. Taigna tegemise ja küpsetamisel olin küll. Öeldi, et olevat olnud liiga palju sooda järelmaitset tunda ja toorjuustukreem jäi veidi liiga vedel aga vot ei oskagi kommenteerida ise seda asja. Koogid küpsetasime muffinivormides, et säästa end hiljem koogi lõikamisest tükkideks.
Mahlane porgandikook metspähklitega, rosinatega, toorujuustukattega ja kaunistatud martsipanist porgandi kujudega.
Kogusele 1kg
Kogused antud kilogrammides
Taigen
Suhkur 0,200
Õli 0,120
Muna 3tk
Nisujahu 0,154
Porgandid 0,250
Rosinad 0,040
Metspähklid 0,024
Sool 0,002
Kaneel 0,004
Küpsetuspulber 0,006
Sooda 0,002
Vanlijekaun 0,5tk
Toorjuustukreem
Toorjuust 0,134
Või 0,064
Tuhksuhkur 0,034
Vaniljekaun 0,5tk
Valmistamine
Vahusta õli ja suhkur vispliga 10 min, lisa ka vaniljekaun. Lisa järkjärgult munad ja vahusta kreemjaks. Vaheta vispel labida vastu ja lisa juurde kõik kuivained. Lisa jämeda riiviga riivitud porgand, pestud terved rosinad ning metspähklid. Jaga taigen vormidesse. Küpseta 180 kraadiga 30-35 minutit.
Toorjuustukreemi valmistamiseks vahusta kõik ained ning ära unusta taas vaniljekauna. Peale kaunistuseks vooli porgandi kujukesed martsipani massist.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar