teisipäev, 6. jaanuar 2015

Teisipäev 6.01

Uuel aastal uue hooga!

Puhkus läbi, kool jätkub. Vaheajal sai küpsetada palju. Palju küpsiseid ja palju kringleid. Aga see selleks. Tulin kirjutama mis täna koolis tehtud sai.

Tartu Keedise Sai 

Kihiline väikesai, raamatukujuline, täidiseks keedis.
Ühe tüki mass 60g.
Ained antud 20le tükile.
Ained kilogrammides.

Ained:

Taigen:
Nisujahu      0,74
Presspärm    0,03
Suhkur         0,072
Margariin     0,1
Muna            1,6tk
Sool              0,01
Balt-Format  0,008
Vesi              0,3

Vormimine:
Margariin    0,1
Nisujahu     0,06
Keedi          0,34

Valmistmine:

Kõik toorained segatakse ühtlaseks taignaks ja lastakse käärida.
Rulli taigen 1,5 cm paksuselt nelinurkseks. Kata 2/3 taignast margariiniga ja pane kolmeks kokku.
Rulli ja kihista veel üks kord. Lase taignal kerkida.
Nüüd rulli taigen 1 cm paksuseks. Lõika ristkülikukujulised taignatükid, massiga 64-66g. Taignatüki keskele pane 15g keedist ja vormi taignatükk raamatukujuliselt kokku, serva tee lõiked. Aseta kerkima küpsetusplaadile. Enne ahju panekut viimistle tooted munamäärdega. Küpseta 195-205 kraadi juures 10-12 minutit. Peale jahtumist puista tooted üle tuhksuhkruga.


Kuna mul endal jäi seekord jälle pilt tegemata siis varastan netist ühe pildi.




Üldkokkuvõttes tulid meil sama ilusad nagu pildil, ainult veidi pruunimad. Kihistatud taigna puhul peab tähele panema, et ei vajutaks vormimisel kihte kokku, siis ei kerki need küpsedes ilusti välja. Maitse oli ka väga hea. Tainas oli pehme ja piisavalt magus. Seekord ebaõnnestumisi polnud. Tegelikult ühe korra oleme me neid varem teinud ka. Vähemalt mina. Egas jah, polegi vist miskit lisada. Head isu! :)




Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar