laupäev, 20. veebruar 2016

Teisipäev 16.02

Täna saime igaüks omale individuaalse töö. Kuna ma polnud veel kordagi Moorapeasid teinud siis haarasin nüüd sarvest ja võtsin omale selle ülesande. Üksinda oligi võibolla parem harjutada - ei lootnud liiga palju paarilise peale.

Põhimõtteliselt sain hakkama. Lõpus läks küll kiireks ja kaunistus ei olnud just suurem asi.
Viltu läks võibolla kõige rohkem busseede pritsimine, viimased jäid väga vedelad. Veidi kortsulised jäid ka. 

Moorapead toorjuustukreemiga

Kook koosneb kahest immutatud biskviitbušeest mis on omavahel ühendatud toorjuustukreemiga. KAetud šokolaadiglasuuriga ja kaunistatud suhkrumassist lilledega. 

Kogus 15tk.
Ühe tüki mass 55g.
Kogused antud kilogrammides.


Biskviit:
Nisujahu   0,15
Muna         5,25tk
Suhkur      0,126

Immutussiirup:
Suhkur     0,075
Vesi          0,09

Toorjuustukreem:
Kreemimargariin   0,105
Toorjuust               0,210
Tuhksuhkur           0,06
Vaniljesuhkur        0,0015

Glasuur:
Tume šokolaadiglasuur   0,120
Toiduõli                           0,018

Viimistluseks suhkrumassi


Valmistamine:
Valmista bušee biskviittaigen. Munavalge vahusta 1/3 osa suhkruga. Munakollane vahusta 2/3 osa suhkruga. Pane munavalge vahustuma ning sirista sinna sisse suhkur. Samal ajal vahusta munakollane suhkruga koos. Vahustatud massid sega õrnalt kokku ja lisa jahu. Pritsi bušeed. Ühe bušee mass 15g. Küpseta 8-12 minutit 198-200 kraadises ahjus.
Suhkrust ja veest keeda siirup. Immuta jahtunud bušeed alt poolt. 
Kreemimargariin vahusta kohevaks valkjaks massiks. Lisa sõelutud tuhksuhkur ja vahusta. Vahusta toorjuust ja sega vahustatud kreemimargariiniga. Maitsesta vaniljesuhkruga. 
Pritsi kreem ühele bušeele ja ühenda teise bušeega. Kreemi koguseks 20g. Pane koogi külmkappi jahtuma.
Sulata šokolaadiglasuur ja toiduõli. Kasta koogi pealmine pool glasuuri. Lase taheneda ja kaunista vastavalt soovile. 

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar