reede, 21. november 2014

Teisipäev 18.11

Seekord tegin täitsa üksinda valmis vaarika-shokolaadi croissandid. Sain hakkama küll. Nägid head välja ja maitsesid ka sama hästi. Croissandid on valmistatud pärmi-lehttaignast, mille sisse on pandud shokolaadipulk ja vaarikamoosi. Peale küpsemist kaunistatud shokolaadi triipudega.


Vaarika-Shokolaadi Croissandid

20tk, ühe tüki mass 60g
Ained on antud kilogrammides.

Ained:

Taigen:          
Nisujahu     0.660
Pärm           0,033
Suhkur        0,029
Muna          3tk
Margariin   0,026
Sool            0,008
Taigna-
parandaja   0,005
Vesi           0,26

Vormimine:
Kihistus-
margariin   0,22

Täidis:
Shoko-
laadipulk   0,12 või 20tk
Vaarika-
moos         0,15

Kaunistamine:
Shoko-
laadikreem 0,400


Valmistamine:

Kõik külmad tooraied segada masinaga pooltugevaks taignaks. Taigna temperatuur ja seismise aeg peaks olema 20-22 kraadi ja 15min. Taigen kihistada kihistusmargariiniga. Kihistamist teostada 3x3. Kolm korda pannakse kolmeks kokku. Iga kihistamise vahel hoida tainast 15 min. külmkapis. Kihistatud taigen rullida 3-4mm paksuseks. 20 croissandi jaoks lahtirullitud tainas peaks olema mõõtudega 66x40cm. Lahti rullitud taignast lõigata 11cmx20cm kolmnurgad. Ühe kolmnurga kaal 55-60g. Peale pritsida 5g vaarikamoos ja üks shokolaadipulk 6g ja rullida kolmnurk kokku. Tooted asetada kerkima 20-30 minutiks. Poole kerkimise ajal määrida munamäärdega. Seejärel küpsetada 210 kraadises ahjus 3min ja seejärel alandada temperatuus 200 kraadile ja küpsetada veel umbes 8 minutit. Peale küpsetust kaunistada croissandid peenikeste shokolaadi triipudega.


Kuna see oli minu esimene pärmi-lehttaigna tegu siis oli alguses raskem aru saada kuidas see kihistamine siis õieti käib. Aga sain hakkama. Ilmselt peab veel tuunima oma croissandi kokku kerimise oskust. Tulid küll nende moodi välja aga natuke jäi kuju vajaka. Ega vist midagi palju lisada ei ole. Õnnestusin esimese korra kohta päris hästi. :)




Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar